Tortilla de primăvară
PrinteazaTortilla de primăvară din: dovlecei, parmezan, cascaval, ulei, spanac, oua, ceapa verde, patrunjel, oregano, sare si piper.
- 2 dovlecei potriviti
- parmezan
- cascaval
- 4 linguri ulei
- 50 g spanac
- 4 oua
- 2 fire ceapa verde
- patrunjel
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele. Speli spanacul şi îl scurgi de apă. Toci mărunt ceapa verde şi spanacul. Incingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti rondelele de dovlecei (10 rondele le păstrezi pentru decor), apoi adaugi ceapa verde şi spanacul tocate şi sotezi uşor, aproximativ 1-2 minute.
Separat, baţi ouăle spumă cu puţină sare şi piper, le torni în tigaie peste legume, amesteci şi deasupra razi caşcaval sau parmezan. Rumeneşti la foc potrivit 3 minute, fără să amesteci, apoi le laşi încă un minut cu capac. Cu ajutorul unui platou, întorci tortilla pe cealaltă parte, razi caşcaval sau parmezan, şi coci alte 3 minute neacoperit şi 1 minut cu capac.
Asezonezi tortilla cu oregano, piper, pătrunjel şi o decorezi cu rondele călite de dovlecel şi cu frunze proaspete de spanac.
Tortilla de primăvară
Pofta buna!