Trandafir cu mere

Printeaza

Trandafir cu mere din: apa minerala, ou, zahar, ulei, praf de copt, faina, mere, scortisoara, miere.

Ingrediente:Trandafir_cu_mere

  • 200 ml apă minerală
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • făină
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 mere sau 200 g rondele de mere uscate (poame)
  • 3 linguri zahăr
  • scorţişoară
  • 4 linguri miere

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, amesteci oul, zahărul, apa minerală, uleiul, coaja de lămâie proaspăt rasă şi încorporezi 100 g făină cernută împreună cu praful de copt.

Continui să adaugi făină şi să omogenizezi după fiecare cantitate, până rezultă un aluat potrivit de tare, care să poată fi modelat cu uşurinţă.

Decojeşti merele, le tai în felioare subţiri şi le fierbi puţin, în 200 ml apă cu zahărul. Dacă foloseşti poame, le hidratezi 2-3 ore.

Intinzi aluatul pe planşetă, în strat de 4-5 mm. Tai fâşii late de 5-6 cm şi lungi de 20-25 cm. Ungi fâşiile cu miere, le presari cu scorţişoară, aşezi merele unele lângă altele şi rulezi.

Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute.

Trandafir cu mere

Trandafir_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.