Trifle cu piure
PrinteazaO reteta de trifle cu piure din: cartofi, lapte, morcov, ceapa, rosie, unt, friptura, mazare, ardei gras, ulei, piper si sare.
- 3 cartofi mari
- 1 lingura lapte
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 1 rosie
- 1 lingura unt
- 2 felii friptura rece
- 1 mana mazare verde
- 1 ardei gras rosu
- ulei
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Cureti si tai legumele cubulete si feliute, la fel se procedeaza si cu friptura.
Se inabuse intr-o tigaie ceapa, morcovul si putina sare, pana incepe sa se inmoaie.
Se adauga ardeiul gras, mazarea si carnea, amesteci si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
Se lasa sa se inabuse putin, avand grija ca legumele sa ramana crocante.
Se pun cartofii curatati la fiert, si se lasa sa fiarba pana cand se pot pisa. Se scurg de apa si se prepara din ei un piure adaugand in el laptele si untul, si se freaca piureul pana devine spumos.
In niste pahare inalte cu gura larga se pune un strat de piure, unul de legume cu carne, apoi iarasi unul de piure, rosii taiate cubulete si din nou piure.
Se decoreaza paharele cu verdeata si se serveste.
Trifle cu piure
Pofta buna!
Usor de preparat.
Asta e interesanta