Trigoane cu spanac şi feta
PrinteazaTrigoane cu spanac şi feta din: faina, ulei, apa, sare, spanac, branza feta, ceapa, ou, sare, piper, nucsoara si ulei.
- 600 g faina
- 3 linguri cu ulei
- 120 ml apa
- 1 lingurita cu sare
- pentru umplutura:
- 1,5 kg spanac
- 300 g branza feta
- 1 ceapa
- 1 ou+1 galbenus
- sare
- piper
- nucsoara
- ulei
Mod de preparare:
Cerne făina împreună cu sarea, apoi toarnă în mijloc uleiul (la temperatura camerei) şi apa călduţă. Amestecă şi frământă până ce aluatul se leagă şi este potrivit de moale. Bate-I de masa de lucru de 20-30 de ori şi lasă-l într-un loc cald zece minute.
Intre timp, încinge într-o tigaie încăpătoare 3-4 linguri cu ulei, aureşte ceapa tăiată mărunt şi adaugă frunzele de spanac neopărite. Amestecă şi lasă câteva minute. Dă deoparte ca să se răcorească. Pune deasupra un ou bătut şi brânza sfărâmată, un praf de nucşoară, piper şi puţină sare (brânza e sărată) şi amestecă.
Imparte aluatul în două sau trei şi întinde foi potrivit de groase. Taie pătrate, pune pe fiecare câte o lingură cu umplutură şi dă-le formă de triunghi. Unge trigoanele cu gălbenuş şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le 20-30 de minute, până ce sunt frumos rumenite.
Trigoane cu spanac şi feta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- trigoane cu spanac
Au fost bune trigoanele cu spanac?