Turtă dulce cu smochine
PrinteazaTurtă dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, faina, amidon, bircarbonat si lamaie.
- 3 cani dulceata de smochine
- 1 cana ulei
- 1 cana lapte
- 1 cana apa
- 5 linguri zahar
- 1 cana faina
- 1/2 cana amidon
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 lamai
Mod de preparare:
Pui la fiert 1 cană de lapte, 1 cană de ulei şi 1 cană de dulceaţă de smochine. Adaugi bicarbonatul (stins cu zeamă de lămâie), făina şi amidonul, turnate în ploaie, tot amestecul odată.
Laşi la răcit şi formezi nişte turte pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fiecare turtă o apeşi cu degetul şi le pui la copt pentru 20-25 de minute.
In acest timp, pui la fiert 1 cană de apă şi 2 căni de dulceaţă de smochine. După ce a dat în clocot, dai deoparte amestecul şi-l laşi să se domolească. Trebuie să fie călduţ.
Fiecare turtă o scufunzi în acest sirop şi o aşezi pe un platou, alături de feliile de lămâie. Poţi decora şi cu jumătăţi de smochine.
Turtă dulce cu smochine
Pofta buna!