Turtite din cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de turtite din cartofi din: cartofi, ceapa, oua, pipee, ulei, patrunjel si sare.
- 4 cartofi mari
- 1 ceapa
- 1 ou
- un varf de lingurita piper macinat
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mică. Stoarceţi-i bine de zeama pe care o lasă, apoi amestecaţi-i într-un castron cu oul, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi şi pătrunjelul tocat, potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia. încingeţi într-o tigaie uleiul şi puneţi câte 1 lingură din amestecul de cartofi.
Presaţi şi întindeţi compoziţia. Prăjiţi turtiţele câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi când se rumenesc frumos pe ambele părţi, scoateţi-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei.
Turtite din cartofi
Pofta buna!