Turtiţe picante de porumb
PrinteazaTurtiţe picante de porumb din: faina de porumb, faina de grau, drojdie, iaurt, telemea, lapte, oua, zahar, ardei gras, ardei iute, ulei, sare, piper.
- 700 g faina de porumb
- 200 g faina de grau
- 30 g drojdie
- 200 g iaurt
- 50 g telemea
- 2 linguri lapte
- 2 oua
- 1 lingurita zahar
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute rosu
- 1 legatura marar
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci ouăle bătute cu iaurtul. Desfaci drojdia în 2 linguri de lapte şi zahăr, apoi laşi la dospit. Când drojdia şi-a dublat volumul, amesteci ouăle bătute cu iaurt, făina de grâu şi de porumb, telemeaua tăiată în cubuleţe, laptele, ardeiul gras tăiat cubuleţe, ardeiul iute şi mărarul tăiate cât mai mărunt.
Condimentezi şi omogenizezi compoziţia, până vei obţine un aluat mai tare decât celde clătite. Laşi amestecul la cald 20-30 de minute. Incălzeşti ulei într-o tigaie şi iei cu o lingură mai mare din compoziţie, formând turtiţe. Le prăjeşti pe ambele părţi. Sunt bune cu diferite salate alături, ca aperitiv sau gustări.
Pofta buna!