Turtite de porumb
PrinteazaO reteta de turtite de porumb din: boabe de porumb, oua, faina de grau, malai, cascaval, ulei, sare si piper. Porumbul fiert păstrează până la 65% din vitamine şi minerale în urma gătirii. Unii derivaţi foliei şi xantinici îşi sporesc efectul benefic tocmai datorită fierberii. Porumbul fiert, copt sau sub formă de pop corn este recomandat în tratarea anemiei, a afecţiunilor tiroidei şi pentru calmarea sistemului nervos.
- 400 g boabe de porumb conservate (dulci sau sarate)
- 2 oua
- 3-4 linguri faina de grau
- 1 lingura malai
- 50 g cascaval ras
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bateţi ouăle şi adăugaţi boabele de porumb scurse de zeamă, făina, mălaiul şi caşcavalul ras. Amestecaţi bine ingredientele, condimentaţi amestecul după gust.
Lăsaţi-l 15 minute la frigider, apoi scoateţi-l.
Luaţi cu o lingură din compoziţie şi puneţi la prăjit turtiţe, în ulei încins. Prăjiţi-le pe ambele părţi, apoi scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos.
Se potrivesc cu salate de iarnă, cu suc de roşii sau cu iaurt.
Turtite de porumb
Pofta buna!