Turtiţe cu şuncă şi pătrunjel
PrinteazaO reteta delicioasa de turtite cu sunca si patrunjel din: sunca afumata, faina, branza, frunze de cimbru, patrunjel, oua, lapte si ulei de floarea soarelui.
- 100 g sunca afumata, maruntita
- 100 g faina
- 50 g branza maturata rasa
- 1 lingurita de frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 2 lingurite de patrunjel tocat
- 2 oua
- 6 linguri de lapte
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit
pentru servit:
- ochiuri in apa
- creme fraiche
Mod de preparare:
Se frig bucăţelele de şuncă până devin crocante şi aurii. Se scot la răcorit pe o farfurie. Se amestecă într-un bol făina, brânza, ierburile, sarea şi piperul. Se creează o adâncitură în centru în care se sparg ouăle.
Se amestecă cu o lingură de lemn şi se adaugă laptele treptat, încorporând făina de pe margine pe măsură ce amestecaţi. în final trebuie să obţineţi un aluat destul de gros.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă cu lingura aluat şi se prăjeşte până ce turtiţele astfel formate încep să prindă culoare şi pe margini.
Se întorc şi se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot şi se ţin calde. Se servesc câte 2, cu un ou în apă şi creme fraîche deasupra, decorate cu cimbru după gust.
Turtiţe cu şuncă şi pătrunjel
Pofta buna!