Tuspais
PrinteazaTuspais, specific nemţesc
Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras, 500 ml lapte şi sare după gust.
Separat, faci un sos din făină şi puţin lapte şi-l adaugi peste dovlecelul fiert, ca să se îngroaşe. Ai grijă să amesteci mereu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când mâncarea s-a îngroşat, pui mărarul tocat, 1/2 lingură de zahăr şi 1 lingură de oţet, care-i dau un gust dulce acrişor, şi dai mâncarea deoparte. Noi servim această mâncare alături de ouă ochiuri.
Ţuşpais
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tuspais de dovlecel
- tuspais de cartofi
- tuspais de dovleac
- tuspais de dovlecei
- tuspais
- tuspais dovlecei
- ciuspais de dovlecel
Ma bucur sa gasesc aceasta reteta,la mine in familie,in loc de otet se drege cu iaurt dupa gust,e foarte bun si racoros daca e mancat rece.