Uscăţele de post
PrinteazaO reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia, miere, sare.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 50g drojdie proaspătă
- 300ml lapte de soia
- 150g miere
- 1 vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea. Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la dospit, într-un loc cald, pentru 30-40 de minute. Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 6-7 mm grosime, apoi tăiaţi-l în dreptunghiuri sau triunghiuri.
Prăjiţi uscăţelele în ulei bine încins până când se rumenesc frumos pe ambele părţi. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Buna reteta de post
Perfecta pentru post