Uscăţele de post

Printeaza

O reteta delicioasa de uscatele de post cu:faina, drojdie, lapte de soia, miere, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 50g drojdie proaspătă
  • 300ml lapte de soia
  • 150g miere
  • 1 vârf de cuţit sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron făina cu laptele, drojdia amestecată cu mierea şi sarea. Frământaţi bine aluatul obţinut şi puneţi-l la dospit, într-un loc cald, pentru 30-40 de minute. Intindeţi alu­atul într-o foaie de circa 6-7 mm grosime, apoi tăiaţi-l în drept­unghiuri sau triunghiuri.

Prăjiţi uscăţelele în ulei bine încins până când se rumenesc frumos pe ambele părţi. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Buna reteta de post

  2. Perfecta pentru post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.