Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru
PrinteazaVarză albă înăbuşită, cu costită si cimbru din: supa de pui, costita afumata, varza alba, frunze de cimbru, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 565 ml supă de pui sau de legume
- 6 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime
- 1/2 mână de frunze proaspete de cimbru
- o varză albă curăţată de frunzele exterioare şi de cotor, tăiată în două şi apoi în fâşii subţiri
- 2 cubuleţe de unt
- ulei de măsline extravirgin
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
O metodă foarte simplă: puneţi supa, costiţa şi cimbrul într-o cratiţă, pe foc, aduceţi la fierbere şi apoi adăugaţi varza tocată fin. Amestecaţi, puneţi capacul şi fierbeţi la foc iute 5 minute. Micşoraţi flacăra şi lăsaţi varza să fiarbă în clocote mici până când e gata.
Mai adăugaţi supă dacă vi se pare că scade prea repede. Adăugaţi untul, ulei de măsline extravirgin, condimentaţi după gust şi serviţi imediat.
Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru
Pofta buna!
Varza cu costita, ce poate fi mai gustos?
Foarte buna varza cu costita