Varza de Bruxelles crocanta

Printeaza

O reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper.

Ingrediente:Varza de Bruxelles crocanta

  • 500 g varză-de-Bruxelles
  • 100 g pesmet
  • 100 g costiţă afumată,
  • 1/2 linguriţă cu fulgi de chili
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă amestecată cu două linguriţe cu sare (apa să fie sărată, ca varza-de-Bruxelles să fie dulce după fierbere).

Fierbem varza complet. Ca să verificăm acest lucru, înfigem o fur­culiţă într-o vărzucă: dacă furculiţa pătrunde uşor, stingem focul, scurgem varza şi o trecem rapid printr-un jet de apă rece.

Intr-un vas separat, amestecăm pesmetul cu costiţa afumată tă­iată în cuburi foarte mici, piper proaspăt măcinat, fulgi de chili (şi sare dacă mai este nevoie). După ce s-a răcit, tăvălim varza prin amestecul de pesmet şi cos­tiţă. Ungem o formă cu ulei de măsline şi aşezăm în ea varza de Bruxelles pesmetul şi cubuleţele de şuncă.

Ca să iasă crocante, verzele nu trebuie să fie suprapuse în tavă, ci aşezate unele lângă celelalte.

Introducem forma în cuptorul preîncălzit la 200°C, unde o lăsăm 25-30 de minute, Avem grijă ca, din când în când, să întoarcem verzele de pe o parte pe alta, pentru a se coace uniform. Le ser­vim ca atare sau ca garnitură la fripturi.

Varza de Bruxelles crocanta

Varza de Bruxelles crocanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.