Varza de Bruxelles crocanta
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper.
- 500 g varză-de-Bruxelles
- 100 g pesmet
- 100 g costiţă afumată,
- 1/2 linguriţă cu fulgi de chili
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă amestecată cu două linguriţe cu sare (apa să fie sărată, ca varza-de-Bruxelles să fie dulce după fierbere).
Fierbem varza complet. Ca să verificăm acest lucru, înfigem o furculiţă într-o vărzucă: dacă furculiţa pătrunde uşor, stingem focul, scurgem varza şi o trecem rapid printr-un jet de apă rece.
Intr-un vas separat, amestecăm pesmetul cu costiţa afumată tăiată în cuburi foarte mici, piper proaspăt măcinat, fulgi de chili (şi sare dacă mai este nevoie). După ce s-a răcit, tăvălim varza prin amestecul de pesmet şi costiţă. Ungem o formă cu ulei de măsline şi aşezăm în ea varza de Bruxelles pesmetul şi cubuleţele de şuncă.
Ca să iasă crocante, verzele nu trebuie să fie suprapuse în tavă, ci aşezate unele lângă celelalte.
Introducem forma în cuptorul preîncălzit la 200°C, unde o lăsăm 25-30 de minute, Avem grijă ca, din când în când, să întoarcem verzele de pe o parte pe alta, pentru a se coace uniform. Le servim ca atare sau ca garnitură la fripturi.
Varza de Bruxelles crocanta
Pofta buna!