Varză cu costiţă afumată
PrinteazaO reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata, varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea soarelui, boia dulce si pasta de tomate.
- 1 kg costita afumata
- 2 verze mici
- 2 cepe albe sau rosii
- un ardei capia
- sare
- piper negru macinat
- o lingurita chilli
- 30-40 ml ulei de floarea soarelui
- o lingurita boia dulce
- 2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se taie solzisori, ardeiul se feliază în bucăţele fine şi se călesc în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă un praf de sare. Intre timp, se toacă varza mărunt. Se pune într-un bol si se frământă cu sare. Se pune apoi în cratiţă şi se căleşte la foc potrivit.
Se adaugă spre final pasta de chili, boiaua şi pasta de tomate. Se mai lasă 30 minute în cuptor. Costiţele se rumenesc, între timp, pe grătar şi se servesc cu varza călită.
Varză cu costiţă afumată
Pofta buna!