Varza cu morcovi si bacon
PrinteazaVarza cu morcovi si bacon din: varza, morcovi, bacon afumat, ceapa, unt, concentrat, boia dulce, patrunjel, sare si piper.
- o varza
- un kg morcovi
- 150 g bacon afumat
- o ceapa
- 60 g unt
- un cub concentrat
- o lingura boia dulce
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu un litru de apă şi concentratul sfărâmat se pun morcovii daţi priirfeătoare si varza tăiată fideluţş. Se presară cu sare şi se lasă la fiert 25 de minute.
Apoi, se strecoară. Intr-o tigaie fără grăsime se prăjesc ceapa tăiată mărunt şi baconul, se lasă 2 minute şi apoi se adaugă varza şi morcovii fierţi.
Se pune untul, se acoperă cu capac şi se lasă 10 minute la foc mic. Apoi, se adaugă boiaua, se amestecă şi se trage tigaia de pe foc. Se aduce varza la masă presărată cu pătrunjel.
Varza cu morcovi si bacon
Pofta buna!