Varza cu taitei si telemea
PrinteazaVarza cu taitei si telemea din: frunze de varza, supa de legume, ceapa, ulei, telemea, piper, faina integrala, sare, ou.
- 500 g frunze de varza
- 200 ml supa de legume
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 100 g telemea
- piper
taitei:
- 100 g faina integrala
- 100 g gris integrala
- sare
- 1 ou
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se curăţă de cotoare foile de varză şi se taie bucăţi. Se înăbuşă într-o oală, cu supă, cca 5 min. Se lasă să se scurgă. Se curăţă ceapa şi se taie felii; se căleşte puţin în ulei, apoi se scoate şi se lasă să se scurgă pe prosoape de bucătărie. Se adaugă varza în tigaie, se prăjeşte puţin, se sărează şi sr piperează.
Se ia de pe plită şi se păstrează la cald. Se face aluatul: se amestecă făina cu griş, 1 praf de sare şi oul bătu. Se adaugă treptat apă şi se amestecă până ce se obţine un aluat vârtos. Se trecc prin presa de tăiţei şi se fierb tăiţeii în apă cu sare, în 2 porţii, fiecare timp de 2-3 minute.
Se scot şi se prăjesc puţin în ulei. Se servesc în boluri, cu varză, ceapă prăjită şi brânză.
Varza cu taitei si telemea
Pofta buna!