Varza murata cu afumatura si foi de dafin
PrinteazaO reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare.
- 1 varza murata
- 500 g carne de porc
- 1 costita de porc afumata mai slaba
- 1 morcov
- 1 legatura de marar
- 2 cepe
- untura
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea de porc cubuleţe şi rumeneşte-o în puţină untură. Separat, taie costiţa în bucăţi mai mici, spal-o bine şi pune-o la fiert în apă caldă. Din când în când, adună spuma formată.
Taie ceapa julien şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă varza tăiată fideluţă, după care presară un vârf de sare şi pune foile de dafin şi morcovul tăiat rondele. Bagă apoi cratiţa în cuptor şi las-o să se călească la foc potrivit.
Adaugă costiţa şi carnea de porc. Toarnă o cană, două cu zeama în care a fiert costiţa şi presară boabele de piper. Lasă la cuptor să scadă. Pentru a fi mai parfumată, pune deasupra puţină verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- varza murata cu afumatura