Varză murată cu ciolan afumat
PrinteazaVarză murată cu ciolan afumat din: varza murata, ceapa, bulion, ciolan afumat, ulei, sare, piper si foi de dafin.
- 1 varza murata mare
- 2 cepe potrivite
- 1 lingura bulion
- 2 ciolane afumate
- ulei
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Ţii varza murată la desărat 2 ore, apoi o scurgi şi o tai subţire. Toci ceapa mărunt. înăbuşi ceapa, adaugi varza şi oasele de la ciolanele afumate (după ce ai luat carnea de pe ele) şi două pahare de apă. Când varza este fiartă, adaugi piperul, foile de dafin şi bulionul.
Carnea de pe ciolanele afumate o tai în felii groase şi le frigi pe grătar. Pui feliile fripte pe varza călită, pe care o dai apoi la cuptor, până devine brună. Serveşti varza alături de mămăliguţa fierbinte şi de ardei iuti sau murături.
Varză murată cu ciolan afumat
Pofta buna!