Vegetarian Biryani
PrinteazaVegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper.
- 1/2 cana de orez
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura ghimbir proaspat razuit
- 1/2 lingura curry
- 1 cartofi mare copt
- 1 morcov mare
- 1 cana mazare congelata
- 2-3 rosii
- 1/2 cana bulion
- sare
- piper
- 1-1/2 cana apa
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert în apă cu sare. Intr-o tigaie mai mare, pui untul şi uleiul la foc mic, iar când s-a încins, adaugi ceapa tăiată peştişori şi o căleşti până devine sticloasă. Adaugi apoi usturoiul tocat şi ghimbirul proaspăt răzuit şi mai laşi pe foc aproximativ 1 minut.
Incorporezi praful de curry, sare, piper, cartoful curăţat de coajă şi tăiat cuburi mici, morcovul crud curăţat de coajă, spălat şi tăiat cubuleţe, mazărea congelată, roşiile tăiate cubuleţe, bulionul, apa şi fierbi totul la foc mare până când legumele devin moi şi apa se evaporă, lei tigaia de pe foc, încorporezi orezul în compoziţia de legume şi laşi totul acoperit aproximativ 5-10 minute, să se întrepătrundă aromele, apoi serveşti.
Vegetarian Biryani
Pofta buna!