Vinete coapte cu sos de rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu: rosii, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Vinete coapte cu sos de rosii

  • 4 vinete mici
  • un kg roşii
  • o ceapă mare roşie
  • 2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se şterg şi se taie pe lung în felii potrivite. Se presară sare grunjoasă şi se pun în sită să se scurgă de sucul toxic. Separat, se spală roşiile, se opăresc şi se decojesc.

Se pasează cu blenderul, iar piureul se trece prin sită, apoi se pune la foc cu sare, usturoi, miere, piper, cimbru, busuioc şi ulei. Se lasă să scadă uşor.

Separat, se iau feliile de vi­nete şi se rumenesc pe grătar Se servesc cu sosul de roşii şi cu brânză tofu şi se ornează cu busuioc proaspăt.

Vinete coapte cu sos de rosii

Vinete coapte cu sos de rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.