Vinete cu nuca
PrinteazaVinete cu nuca din: vanata, nuca, usturoi, sare, piper, apa, otet, ulei.
- 1 vânătă
- 100 g mieji de nucă
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă apă
- oţet
- ulei
Mod de preparare:
Speli bine, sub jet de apă, vânătă şi o tai rondele. Le dai cu sare şi le laşi 2-3 ore să elimine amăreala, apoi le speli bine şi le usuci. Incingi ulei, prăjeşti feliile de vinete, apoi le scoţi şi le aşezi pe şervete absorbante.
Zdrobeşti miejii de nucă, îi amesteci cu puţin oţet, piper, cu usturoiul zdrobit combinat cu apa şi amesteci.
Aşezi câte o linguriţă de nuci pe fiecare felie de vânată.
Vinete cu nuca
Pofta buna!