Vinete delicioase impanate
PrinteazaO reteta gustoasa de vinete impanate din: vinete, ceapa, ulei, morcov, ardei gras, telina, marar, patrunjel, frunze de telina, sare, usturoi si piper.
Ingrediente:
- 2 vinete mai lunguieţe
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei pentru călit + 2-3 linguri ulei pentru tavă
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 ţelină
- mărar şi pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- frunze de la 2 ţeline
- 2-3 linguri suc de roşii
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai codiţa.şi le crestezi pe lung, dar nu complet, ai grijă ca la capete să rămână prinse. Le sărezi în crestături, le laşi să stea 10-15 minute, apoi le fierbi 10-15 minute în apă fierbinte. Separat, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi morcovul şi ţelina trecute pe răzătoarea mare, ardeiul şi usturoiul tăiate mărunt, verdeaţa tocată, sare şi piper.
Cu această compoziţie umpli vinetele în crestături şi le legi cu frunze de ţelină, pe care le opăreşti puţin în apă fierbinte, ca să devină moi. Aşezi vinetele într-o tavă, adaugi peste ele uleiul, sucul de roşii, sare şi piper.
Ţii vinetele la cuptor până le scade sosul. Sunt bune şi calde şi reci, presărate cu mărar sau pătrunjel, în funcţie de preferinţe.
Pofta buna!