Vinete glazurate cu miso
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete glazurate cu miso din: vinete, ulei de rapita, piper, miso, miere, otet de orez si sos de soia.
- 2 vinete, taiate pe lungime in felii de 1 cm grosime
- ulei de rapita, pentru uns
- piper proaspat
- 2 linguri miso
- 1 linguri de miere
- 1/2 de lingurita de otet de orez
- 1/2 de lingura de sos de soia
Mod de preparare:
Incinge cuptorul. Unge feliile de vinete cu suficient ulei cît să la acopere şi întinde-le într-un singur strat, pe hîrtie de copt. Amestecă miso, mierea, oţetul, sosul de soia şi puţin piper şi întinde sosul pe partea expusă a vinetelor.
Lasă la cuptor, la 15 cm de foc, pînă se caramelizează, aproximativ 3-4 minute. Intoarce vinetele, mai adaugă sos şi lasă încă 2-3 minute. Unge pentru ultima oară cu sos chiar înainte de a servi.
Vinete glazurate cu miso
Pofta buna!