Vinete la gratar cu usturoi

Printeaza

O reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 1 capatana de usturoi
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte macinate de coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe o tavă înclinată şi săraţi-le. Lăsaţi-le 30 de minte pentru ca să se scurgă zeama lor amară. Presăraţi-le apoi cu sare, piper, coriandru, suprapuneţi-le şi ţineţi-le la rece 15 – 20 de minute.

Pentru sos, coaceţi căpăţână de usturoi pe grătar, împachetată în folie aluminată. Curăţaţi căţeii şi pisaţi-i. Adăugaţi usturoiul verde, curăţat şi mărunţit cu un blender, pen­tru a obţine un piure. Puneţi 1 lingură ulei de măsline, adăugaţi puţină sare şi frecaţi amestecul cu o lingură de lemn până este omogen.

Prăjiţi feliile de vinete pe grătar şi imediat ce le-aţi luat, puneţi pe fiecare câte 1 linguriţă de sos cu usturoi.

Vinete la gratar cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.