Vinete impanate cu usturoi
PrinteazaVinete impanate cu usturoi din: vinete, usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, sare, ulei.
- 4 vinete
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 cepe
- 3 ardei
- suc de roşii sau roşii proaspete
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele de coajă, se taie în lung în 4 bucăţi, se presară cu sare şi se crestează în câteva locuri, în care se pun bucăţele de usturoi. Se înăbuşă apoi, pe rând, în puţină apă, până se înmoaie.
Ceapa se căleşte şi ea în puţină apă, apoi se adaugă suc de roşii. Se aşază totul în straturi: vinete, ardei, roşii şi din nou la fel. Se pune sare după gust, mărar, pătrunjel, ulei.
Se pun la cuptor sau pe aragaz. Se servesc calde.
Pofta buna!