Vinete italienesti
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan.
Ingrediente:
- 6 cani piure de roşii
- 1 ceapă mică
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- busuioc uscat
- 3 vinete
- mozzarela
- parmezan
Mod de preparare:
Tai vinetele felii subţiri, pe lung, le pui într-un vas, presari sare şi acoperi cu un capac între timp, prepari sosul de roşii. Incingi uleiul de măsline într-o tigaie, pui căţeii de usturoi şi ceapa tocate şi laşi până se rumenesc. Adaugi piureul de roşii şi laşi, la Foc mic, până scade sosul. La sfârşit, condimentezi cu sare şi busuioc, după gust.
Scurgi feliile de vinete şi le prăjeşti în puţin ulei. Pui într-un vas de sticlă termorezistent un strat de sos de roşii, aşezi felii de vinete orizontal sau una lângă alta şi iar un strat de sos de roşii. Presari parmezan ras şi mozzarela tăiată felii, după preferinţă, mai multe sau mai puţine.
Urmează un alt strat de felii de vinete, de această dată aşezate vertical. Continui la fel până termini feliile de vinete. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii, peste care presari parmezan.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Laşi să se răcească, pentru a se aşeza feliile de vinete, după care tai şi serveşti.
Pofta buna!