Vinete la cuptor cu iaurt
PrinteazaVinete la cuptor cu iaurt din: vinete, sare, ulei de masline, telemea de oaie, iaurt de oaie, oua, usturoi, busuioc, piper, cascaval de oaie.
- 2 vinete mari
- sare
- ulei de masline
- 100 g telemea de oaie
- 200 g iaurt de oaie
- 4 oua
- 2 catei de usturoi
- 4 fire de busuioc
- piper
- 60 g cascaval de oaie (pecorino)
Mod de preparare:
Se taie vinetele felii groase de crica 0,5 cm si se lasă pe un plin inclinat circa 15 minute, ca sa se scurga de zema. Apoi se sareaza, se lasa să se mai scurgă puţin şi se şterg. Se frig apoi într-o tigaie-grill încinsă şi unsă cu ulei.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă iaurtul cu telemeaua zdrobită în prealabil cu furculiţa, ouă, usturoi pisat şi frunze de busuioc tocate. Se sărează şi se pipe- rează după gust.
Se unge cu ulei o formă de sufleu şi se repartizează înăuntru 1/4 din cantitatea de compoziţie de iaurt, deasupra se aşază 1/3 din cantitatea de felii de vinete, apoi se aşază alt sfert de cantitate de iaurt şi se presară caşcaval ras.
Se repetă apoi procedura până ce se epuizează toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie un strat de compoziţie de iaurt peste care se presară caşcaval ras. Se dă forma la cuptor şi se coace timp de cca 20 min. Se scoate apoi forma din cuptor, se lasă să se odihnească câteva minute şi se taie apoi porţiile.
Vinete la cuptor cu iaurt
Pofta buna!