Vinete marinate cu ardei iute

Printeaza

Vinete marinate cu ardei iute din: otet, apa, vinete, ulei de masline, oregano, cimbru, fulgi de ardei iute, ulei, piper.

Ingrediente:Vinete_marinate

  • 500 ml otet
  • 125 ml apa
  • 2 vinete feliate
  • 100 ml ulei de masline
  • 10 grame oregano
  • 20 grame cimbru
  • 10 grame fulgi de ardei iute
  • 250 ml ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita fierbe apa cu otetul. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga jumatate din feliile de vinete si lasa pe foc timp de 3 – 4 minute. Transfera feliile de vinete pe un platou. Adauga apoi in cratita restul de felii de vinete. Incinge gratarul. Unge feliile de vinete cu ulei de masline.

Aseaza feliile de vinete pe gratarul incins si lasa-le timp de 1 – 2 minute pe fiecare parte. Transfera apoi pe un platou. Intr-un bol amesteca oregano cu cimbru si fulgii de ardei iute. Asezoneaza cu piper. Intr-un borcan sterilizat aseaza 3- 4 felii de vinete. Peste vinete presara o parte din compozitia de condimente .

Continua apoi cu alte felii de vinete si condimente. Ultimul strat trebuie sa fie de vinete. Intr-o cratita incinge uleiul de masline cu uleiul de canepa timp de 1 – 2 minute. Toarna apoi uleiul peste vinetele din borcan. Sigileaza borcanul si da la rece pentru 2 zile.

Vinete marinate cu ardei iute

Vinete_marinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.