Vinete in straturi
PrinteazaO reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si piper.
- 1 vanata
- 200 g orez cu bob lung
- 3 linguri cu ulei
- busuioc proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune orezul la fiert în două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Adaugă sare şi piper şi ia de pe foc. Intre timp, pregăteşte vânata: spal-o bine, îndepărtează cotorul şi taie-o în rondele (fără să le cureţi).
Incinge uleiul într-o cratiţă şi pune rondelele de vânătă să se rumenească. Ţine-le trei minute pe fiecare parte, până ce capătă o nuanţă aurie. Scoate-le pe un şervet absorbant, într-o farfurie adâncă.
Pe un platou, aşază o felie de vânătă, o lingură cu orez, încă o vânătă, un pic de orez, până ce obţii câteva straturi. Decorează cu busuioc proaspăt.
Vinete in straturi
Pofta buna!