Vinete taranesti
PrinteazaVinete taranesti din: vinete, rosii, ardei capia, busuioc, ceapa, usturoi, ulei, sare.
- 6-8 vinete
- 1 kg rosii
- 6 ardei capia
- busuioc
- 4 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ceasca mica de ulei
- sare
Mod de preparare:
Puneti vinetele sa se coaca pe o tabla asezata pe flacara mare sau pe o plita fierbinte. Curatati de coaja cand coaja s-a ars si carnea legumelor s-a inmuiat, asezati-le pe un fund de lemn inclinat ca sa se scurga 30 minute. Coaceti ardeii in acelasi fel, curatati de coaja, rupeti-i fasii, lasati la scurs.
Curatati cepele si rosiile (pe care le decojiti) si taiati-le marunt. Ungeti cu ulei (2-3 linguri) o forma de sticla puneti un rand de vinete fara seminte; al doilea rand va fi de ceapa tocata; urmatorul rand va fi de rosii in amestec cu usturoi tocat. Sarati rosiile, puneti peste ele ardeii, incheiati cu alt strat de vinete.
Turnati deasupra uleiul ramas si presarati peste mancare busuioc tocat. Puneti forma in cuptorul cald, lasati sa se rumeneasca 40 minute. Serviti mancarea calda sau rece, cu paine de casa.
Pofta buna!