Vinete umplute cu branza si smantana
PrinteazaVinete umplute cu branza si smantana din: vinete, smantana, telemea, oua, ulei, pesmet, unt.
- 5-6 vinete
- 1 pahar cu smantana
- 3 linguri cu telemea rasa
- 3 oua
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Spalati vinetele, taiati cotoarele si taiati fiecare leguma in doua pe lung. Puneti jumatatile de vinete sa se inmoaie in ulei cald la foc mic. Scoateti-le pe servetele de hartie, lasati sa se raceasca usor si goliti-le de miez.
Tocati marunt miezul, amestecati cu smantana, telemea rasa si 2 galbenusuri. Sarati usor.
Umpleti jumatatile de vinete cu acest amestec si asezati-le in vas de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Bateti spuma oul si cele 2 albusuri ramase, turnati peste vinete si puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 20 minute.
Serviti mancarea calda, cu felii de paine proaspata.
Pofta buna!