Vinete umplute cu branza si smantana

Printeaza

Vinete umplute cu branza si smantana din: vinete, smantana, telemea, oua, ulei, pesmet, unt.

Ingrediente:Vinete umplute cu branza si smantana

  • 5-6 vinete
  • 1 pahar cu smantana
  • 3 linguri cu telemea rasa
  • 3 oua
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 lingura cu unt

 

Mod de preparare:

Spalati vinetele, taiati cotoarele si taiati fiecare leguma in doua pe lung. Puneti jumatatile de vinete sa se inmoaie in ulei cald la foc mic. Scoateti-le pe servetele de hartie, lasati sa se raceasca usor si goliti-le de miez.

Tocati marunt miezul, amestecati cu smantana, telemea rasa si 2 galbenusuri. Sarati usor.

Umpleti jumatatile de vinete cu acest amestec si asezati-le in vas de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Bateti spuma oul si cele 2 albusuri ramase, turnati peste vinete si puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 20 minute.

Serviti mancarea calda, cu felii de paine proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.