Vinete umplute cu carne si cascaval
PrinteazaVinete umplute cu carne si cascaval din: vinete, carne tocata de curcan, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, oregano, morcovi, ou, apa, sare, piper, smantana, cascaval, ardei gras, ardei capia, frunze de menta, marar.
- 4 vinete potrivite
- 400 g carne tocata de curcan
- 2 cepe
- 1 legatura patrunjel
- 4 catei usturoi pisati
- 200 g ciuperci
- 1 lingura rasa oregano
- 1 morcov
- 1 ou
- 150 ml apa
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 8 linguri cu smantana
- 300 g cascaval
- 2 ardei grasi verzi mari
- 4 ardei capia mari
pentru decor:
- frunze de menta
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai jumătăţi. Le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa, ardeii graşi, morcovul şi ciupercile. Tai mărunt ceapa şi dai pe râzătoare morcovul. Toci ciupercile şi pătrunjelul.
Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, ciupercile, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul, ceapa, sarea şi piperul, după gust.
Umpli jumătăţile de vinete cu amestecul de carne şi le aşezi într-o tavă. Pui printre acestea bucăţi de ardei gras şi capia. Adaugi apă, potriveşti din nou de sare şi piper şi le coci la cuptor circa 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari peste vinetele umplute şi legumele din tavă caşcavalul ras şi torni smântână. Laşi până când se gratinează.
Vinete umplute cu carne si cascaval
Pofta buna!