Vinete umplute cu telemea
PrinteazaVinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde, ulei de masline.
- 4 vinete mai mari
- 3 capatani de usturoi
- 300 g telemea desarata
- 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
- 1 legatura marar verde
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu chimenul. Lăsaţi-le în repaus. Coaceţi căpăţânile de usturoi înfăşurate în folie de aluminiu. Curăţaţi apoi usturoiul, pi- saţi-l şi frecaţi-l cu sare şi ulei, până când obţineţi o pastă consistentă.
Tăiaţi vinetele în felii, pe lungime. Prăjiţi feliile în ulei încins pe ambele părţi sau pe un grătar. După ce s-au răcit, ungeţi feliile de vinete cu pastă de usturoi, peste care puneţi câte 2 sau 3 bastonaşe de telemea. Adăugaţi câte 1 sau 2 fire de mărar verde şi înfăşuraţi feliile pentru a obţine rulouri pe care prindeţi-le cu scobitori.
Puneţi rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute, dacă vreţi să le serviţi calde, sau la frigider, pentru 15 minute, dacă preferaţi gustările reci.
Vinete umplute cu telemea
Pofta buna!