Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete umplute cu ficatei de pui si linte din: vinete, ficatei de pui, linte, ardei gras, ceapa, morcov, telina, pasta de tomate, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 4 vinete potrivite
- 500 g ficatei de pui
- 300 g linte fiarta
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele şi tăiaţi-leîn două, pe lung. Scoateţi cu o lingură miezul acestora, astfel încât pereţii să rămână de circa 1cm grosime. Curăţaţi ardeiul gras, ceapa, morcovul şi ţelina, spălaţi-le şi tocaţi-le cât mai mărunt.
Amestecaţi într-un castron legumele cu lintea, ficăţeii, uleiul, pătrunjelul tocat mărunt şi pasta de tomate. Umpleţi jumătăţile de vinete cu acest amestec şi puneţi-le pe o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi vinetele astfel pregătite la foc potrivit, circa 45 de minute. Serviţi vinetele umplute calde, câte două jumătăţi la o porţie.
Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte
Pofta buna!