Vita cu ardei
PrinteazaVita cu ardei din: carne macra de vita, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper.
- 500 g carne macra de vita
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei grasi rosii
- 3-4 catei usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie felii subţiri cu un cuţit bine ascuţit. Intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei se pune carnea şi se rumeneşte la foc mare pe toate părţile. După ce şi-a schimbat culoarea, se adaugă ardeii tăiaţi fâşii late şi, de asemenea, la foc mare se rumenesc.
Tigaia se agită permanent, iar focul trebuie să fie mare. După 15 minute, se potriveşte de sare si piper si se trage de pe foc. Se aduce la masă cu garnitură după guust, dar orezul fiert simplu merge cel mai bine.
Vita cu ardei
Pofta buna!