Vita cu morcovi si bacon afumat
PrinteazaVita cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 600 g carne macra de vita
- 600 g morcovi
- 200 g bacon afumat
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 500 ml vin rosu
- 500 ml apa
- 2 linguri ulei
- cateva fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit în ulei. După ce a devenit transparentă, se pune carnea tăiată cuburi şi se amestecă pentru a se rumeni pe toate părţile.Se presară sare şi piper. Apoi, se adaugă baconul tăiat cubuleţe, morcovii tăiaţi rondele si usturoiul în cămaşă. Se pun vinul şi apa şi se lasă să dea în clocot.
Se micşorează focul şi se fierbe la foc mic timp de o oră şi treizeci de minute. Se verifică din când în când dacă nu a rămas fără lichid, pentru a evita lipirea, şi se mai adaugă apă, dacă este cazul. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.
Vita cu morcovi si bacon afumat
Pofta buna!