Vita cu morcovi si portocale
Printeaza
O reteta delicioasa de spata de vita cu morcovi, usturoi, portocale, supa de vita, cimbru, seminte de chimen, tarhon, unt, ulei de arahide, sare si piper.
- 1 kg spată de vită
- 1 kg morcovi
- 1 căpăţână usturoi
- 2 portocale
- 1 cub supă de vită
- 1 legătură cimbru
- 4 linguri seminţe de chimen
- 1 legătură tarhon
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de arahide
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui la fiert 500 ml apă. Pui cubul de vită, laşi să se dizolve şi pui deoparte. Storci portocalele. Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe groase. Tăvăleşti carnea prin seminţele de chimen, apeşi bine, pentru a le face să se lipească. Incălzeşti uleiul într-o cratiţă cu fundul gros, rumeneşti carnea pe toate părţile, apoi stropeşti cu sucul de portocale.
Laşi să scadă puţin, la foc iute. Adaugi morcovii, cimbrul, căpăţâna de usturoi, necurătată, crestată în două.Torni supa de vită, sărezi şi piperezi şi amesteci bine. Acoperi şi laşi să fiarbă 3 ore, la foc mic, amestecând din când în când.
Speli tarhonul, îl ştergi, îl toci mărunt. Freci bine untul cu tarhonul tocat. Pentru a servi, aşezi carnea şi morcovii pe un platou. Adaugi untul cu tarhon în zeama din cratiţa în care a fiert carnea.
Amesteci energic, după ce ai luat vasul de pe foc, apoi acoperi carnea cu sosul rezultat. O serveşti caldă, alături de un pahar de vin roşu.
Pofta buna!