Vita cu smantana si ciuperci

Printeaza

Vita cu smantana si ciuperci din: vin, supa de vita, ulei de masline, pulpa de vita, ciuperci, unt, usturoi, smantana, faina, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Vita_cu_smantana_si_ciuperci

  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supă de vită
  • 50 ml ulei de măsline
  • 500 g pulpă de vită dezosată
  • 250 g ciuperci feliate
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri făină
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Carnea de vită se taie felii subțiri și se bate cu ciocanul de snițele. Se sărează, se piperează și se asezonează cu cimbru uscat. Pe o farfurie se pun 3 linguri de făină și se tăvalesc șnițelele pe ambele părți. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se prăjesc șnițelele de vită. Se scot și se țin la cald.

Ciupercile se scurg de zeama din conservă și se clătesc cu apă rece. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi se pun ciupercile și se rumenesc puțin. Se adaugă carnea, vinul și supa caldă. Se lasă să scadă cam 30 minute.

La final se adaugă smântâna în care s-a dizolvat o lingură de făină și se mai lasă să dea un clocot pe foc.

Vita cu smantana si ciuperci

Vita_cu_smantana_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.