Vită cu sos de morcovi
PrinteazaVită cu sos de morcovi din: muschi de vita, ardei grasi, morcovi, usturoi, faina, lapte, ardie iute, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 4 felii muschi de vita
- 4 ardei grasi
- 4 morcovi
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- o lingura cu faina
- 200 ml lapte dulce
- un ardei iute
- doua linguri cu sos de soia
- o lingura cu otet balsamic
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se pune într-un vas şi se toarnă sosul de soia. Se adaugă oţetul balsamic, patru linguri cu ulei, sare şi piper. Se presară jumătate din ardeiul iute tăiat rondele, se toarnă apă cât să acopere totul şi se introduce vasul la rece două ore.
Se scoate carnea din vas, se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei sau se frige pe grătarul încins. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi şi ardeiul iute rămas se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, se adaugă ardeii şi morcovii. Se prăjesc până se înmoaie, se adaugă laptele dulce în care s-a dizolvat făina, sare şi piper. Se fierb cinci minute, se opreşte focul şi se servesc alături de carnea de vită.
Ardeii grasi se pot praji separat cu putin patrunjel, fara sa se mai puna in sos.
Vită cu sos de morcovi
Pofta buna!
O sa incerc si eu vita cu sos, sa vedem ce iese