Vita la gratar
PrinteazaVita la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul, frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet de vin rosu.
- 300-400 muschi de vita
pentru dressing:
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- frunzele de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
- 1 lingurita frunze de cimbru
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet de vin rosu
Mod de preparare:
Pentru dressing: prăjeşte fără ulei seminţele într-o tigaie nonaderentă timp de 30 de secunde, până când încep să se degaje aromele. Răstoarnă-le într-un bol mic şi adaugă amestecând pătrunjelul tocat,ardeiul iute, cimbrul, uleiul şi oţetul. Asezonează cu piper- poţi adăuga sarea chiar înainte să serveşti.
Aşază friptura pe o farfurie şi unge-o cu un sfert din dressing. Las-o la marinat la temperatura camerei timp de 30 de minute. Dacă o pregăteşti dinainte, las-o la frigider până la 2 ore şi scoate-o cu 15 minute înainte să o pui pe foc.
Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. Asezonează carnea cu sare, apoi pune-o pe foc câte 2-3 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea bucăţii de carne şi de cât de bine făcută o preferi. Serveşte-o pe un tocător, taiată în felii subţiri şi cu restul de dressing deasupra.
Vita la gratar
Pofta buna!
Ce bine arata vita la gratar!