Vita in sos de curry
PrinteazaO reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, cardamom, piper negru, ulei si sare.
- 700 g carne de vita slaba
- 2 ardei iuti mici si rosii
- 3 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- ghimbir
- 1 l lapte de cocos
- 2 lime
- 1 baton de scortisoara
- 1 praf de cardamom
- 1 lingura de piper negru boabe
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii şi ghimbir ras, după gust, şi le căleşti în puţin ulei încins, la foc iute, amestecând mereu, până se înmoaie. Le condimentezi cu sare, cardamom, boabe de piper, adaugi coaja rasă de lime, apoi iei vasul deoparte de pe foc.
Separat, porţionezi carnea, o rumeneşti, la foc iute, în ulei bine încins, până începe să prindă crustă. Adaugi legumele călite, stingi cu lapte de cocos, adaugi batonul de scorţişoară, foaia de dafin, acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa o oră, amestecând din când în când, până este carnea bine pătrunsă.
Serveşti mancarea fierbinte, garnisită cu orez fiert şi cu felii de castravete proaspăt.
Vita in sos de curry
Pofta buna!