Vită cu sos de soia şi ghimbir
PrinteazaVita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame)
- sare de mare şi piper negru
- 8 linguri cu sos de soia
- 2 verze chinezeşti sau spanac sau orice alt tip de verdeţuri
- o bucăţică de ghimbir, cât un deget, dat prin răzătoare
- 1 ardei chili, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
- o jumătate de căţel de usturoi, răzuit
- sucul de la un lime
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsă, aşază bucăţile de vită asezonate cu sare şi piper, şi lasă-le până când se fac mediu sau după preferinţele tale. Aşază apoi pe o farfurie şi lasă să se răcească două minute.
Fierbe apoi verdeaţa în apă clocotită în care ai pus puţină sare, până ce se înmoaie puţin.
Cât friptura este încă fierbinte, stropeşte-o cu câteva linguri de sos de soia şi presară usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime şi uleiul de măsline.
Când verdeaţa s-a înmuiat, împarte-o pe două farfurii, taie friptura de vită în fâşii subţiri, aşază deasupra frunzelor verzi şi stropeşte cu restul de sos rămas în farfuria în care ai pus iniţial friptura.
Vită cu sos de soia şi ghimbir
Pofta buna!