Vită cu susan şi prune
PrinteazaO reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie.
- 800 g rasol de vita fara os
- un kg prune coapte
- condiment specific arabesc
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g susan prajit
- o ceapa rosie
Mod de preparare:
Bucatile de rasol se ung cu ulei de măsline, se condimentează şi se lasă la macerat câteva ore bune. In acest timp, se spală prunele, se scot sâmburii şi se călesc în restul de ulei de măsline.
Se adaugă ceapa roşie tăiată solzi- şori si seminţele de susan. Separat, bucăţile de carne se pun să fiarbă în sosul în care au stat la macerat.
Se adaugă prunele si susanul Si se lasă să scadă la foc potrivit, chiar mic, ca să nu rămână fără sos.
Preparatul se serveşte cu salată de cuşcuş si se ornea¬ză cu susan măcinat în mojar.
Vită cu susan şi prune
Pofta buna!
Interesanta vita asta cu susan