Vitel cu ciuperci si sos de smantana
PrinteazaVitel cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt, ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper.
- 1 kg de carne de vitel
- 500g de ciuperci
- 1 lingura de unt
- 2 cepe potrivite
- 1 lingurita de faina
- 1 ceasca de supa de carne(sau apa)
- 1 ceasca smantana
- 1 lingura de verdeata tocata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fac 6 portii din carnea de vitel de la piept. Se spala si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, intr-o lingura de unt. Se curata si se spala ciupercile. Cele mari se taie felii, iar cele micute se lasa intregi. Se adauga peste carnea rumenita si se amesteca cu o lingura de lemn.
Ceapa se curata, se spala se toaca marunt si se adauga si ea in cratita. Cand sosul din cratita a scazut se presara 1 lingura de faina, se amesteca usor si se toarna o ceasca sau chiar doua de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic. Daca este nevoie, pentru a fi bine fiarta carnea de vitel(vitelul fierbe mai greu), se mai adauga apa.
Cand carnea este bine fragezita si s-a format un sos mai gros, se adauga cesca de smantana, verdeata tocata(marar si patrunjel), sare si piper, apoi se introduce cratita putin in cuptor pana scade sosul de smantana. Smantana se poate inlocui cu pasta de tomate sau rosii tocate daca este sezonul, si cu un pahar de vin. Se poate servi cu o portie de orez sau cu cartofi natur.
Vitel cu ciuperci si sos de smantana
Pofta buna!