Vrabioare florentine

Printeaza

Vrăbioare florentine din: vrabioara, spanac, unt, nucşoară, taitei, sunca, telina, sare, piper, faina, sos brun.

Ingrediente:Vrabioare florentine

  • 1,5 kg vrăbioare
  • 1 1/2 kg spanac
  • 100 g unt
  • nucşoară
  • 150 g tăiţei de casă
  • 60 g şuncă
  • 300 g ţelină
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingură făină
  • 3 linguri sos brun pentru fripturi

 

Mod de preparare:

Puneţi la fript bucata de carne pentru vrăbioare timp de 30 de minute, în tavă, la cuptor, la foc potrivit.

Din aceeaşi grăsime, faceţi un sos cu făină, supă şi sosul brun; mai lăsaţi să fiarbă 15-20 de minute, apoi strecuraţi-l.

Vrăbioara, frumos rumenită pe toate feţele, tăiaţi-o felii, puneţi-le pe platou şi garnisiţi-le cu ţelină, fasole verde, spanac.

Peste toate strecuraţi sosul; preparatul este gata.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.