Vrabioare picante rumenite
PrinteazaVrabioare picante rumenite din: unt, patrunjel, zeama de lamaie, vrabioare, ulei, zahar brun, boia iute, piper rosu, ienibahar, piper, sare.
- 120 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei
- 1 legatura mica de patrunjel proaspat, tocat
- zeama de la 1 lamaie
- 6 bucati vrabioare de circa 225 g fiecare
- 3 linguri ulei
pentru amestecul de condimente:
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura boia iute
- 1 lingurita piper rosu
- 1 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura piper negru macinat
- 1 lingura sare
Mod de preparare:
Incinge grătarul de fontă la maxim sau pe cel cu cărbuni. Aşteaptă până când cărbunii se acoperă cu cenuşă albă înainte de a pune carnea pe grătar. Combină untul cu trei părţi din pătrunjel şi zeama de lămâie şi dă la rece.
Unge carnea cu ulei şi cu amestecul de condimente şi apoi frige la grătar 3-4 min, până când se pătrunde. Serveşte cu 1 lingura de unt aromatizat deasupra.
Vrabioare picante rumenite
Pofta buna!