Zacuscă de legume

Printeaza

Zacuscă de legume din: ceapa, gogosari, ardei grasi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, varza alba, usturoi, pasta de tomate, zahar, ulei, boabe de piper, foi de dafin, sare, piper si conservant.

Camara plina de borcane face iar mai usoare… si mai placuta

Ingrediente:

  • 2 kg ceapa
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei grasi
  • 2 kg morcovi
  • 1 kg telina
  • 1 kg patrunjel radacina
  • 1 kg conopida
  • 1 kg varza alba
  • 10-15 catei de usturoi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 2-3 lingurite zahar
  • 700 ml ulei
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 5-6 foi de dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita conservant (salicilat)

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se trec pe rând prin maşina de tocat şi se pun în vase diferite.Intr-un tuci mare se căleşte ceapa în uleiul încins.

Se adaugă pe rând varza, ţelina şi legumele rămase. Se fierb la foc mic, amestecând periodic, cu o lingură de lemn.

Când uleiul s-a ridicat deasupra, se încorporează pasta de tomate, condimen­tele şi sare după gust şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

Apoi se adaugă zahărul şi salicilatul dizolvat în puţină apă caldă.

Intre timp, se spală borcane de 400 ml şi se sterilizează în cuptor.

Se repartizează zacusca în borcanele calde, se închid ermetic şi se lasă sub pături până se răcesc.

Zacuscă de legume

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Sunt moarta dupa zacusca de legume, pur si simplu delicioasa

  2. Foarte buna zacusca de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.