Zeama de salata verde
Printeaza
O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov, pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg salată
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 150 g şuncă (slănină adică)
- 3 linguri făină
- 100 g orez
- 300 g iaurt
- 200 g smântână
- 2 ouă
- câte o legătură de mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi şi cureţi salata pe care o speli apoi în mai multe ape. Tai mărunt slănina şi o pui la prăjit în oala în care vei fierbe zama.
Adaugi ceapa tocată mărunt, salata ruptă, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, morcovul şi păstârnacul curăţate şi răzuite, orezul, 3 l apă, făina desfăcută în puţin iaurt, tot iaurtul şi toată smântână, verdeaţa, sarea şi piperul mai lasi sa fiarba 15 minute şi adaugi cele 2 ouă bătute amestecând continuu ca să împiedici coagularea lor.
Pofta buna!