Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

Printeaza

Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste.

 

Ingrediente:

  • 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 g branza cremoasa
  • coaja si sucul de la o jumatate de lamaie
  • cateva ramurele de marar, tocat gin
  • 150 g peste (somon, ansoa, sardine din conserva), taiat fasii
  • marar si coaja de lamaie, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6 sau 200 grade C.

Crestează în formă de cruce fie­care cartof, bine spălat în preala­bil, apoi pune cartofii într-o tavă de copt.

Toarnă uleiul în tavă, agită bine, astfel încât uleiul să îm­brace toţi cartofii, apoi pune-i cu crestătura în sus.

Dă-i la cuptor timp de 35-40 minute, pana s-au copt complet şi s-au aurit. Lasă-i să se răcească puţin.

Intre timp, amestecă brânza cu coaja şi sucul de lămâie şi mărarul. Asezonează cu sare şi piper.

Presează uşor fiecare car­tof, astfel încât să se desfacă uşor, iar cu o lingură pune din ameste­cul de brânză în mijloc, acoperă cu o fâşie de peşte şi ornează cu coajă de lămâie şi mărar.

 

Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

Cartofi_umpluti_cu_brânza_si_peste

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.