Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte
PrinteazaCartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste.
Ingrediente:
- 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 200 g branza cremoasa
- coaja si sucul de la o jumatate de lamaie
- cateva ramurele de marar, tocat gin
- 150 g peste (somon, ansoa, sardine din conserva), taiat fasii
- marar si coaja de lamaie, pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6 sau 200 grade C.
Crestează în formă de cruce fiecare cartof, bine spălat în prealabil, apoi pune cartofii într-o tavă de copt.
Toarnă uleiul în tavă, agită bine, astfel încât uleiul să îmbrace toţi cartofii, apoi pune-i cu crestătura în sus.
Dă-i la cuptor timp de 35-40 minute, pana s-au copt complet şi s-au aurit. Lasă-i să se răcească puţin.
Intre timp, amestecă brânza cu coaja şi sucul de lămâie şi mărarul. Asezonează cu sare şi piper.
Presează uşor fiecare cartof, astfel încât să se desfacă uşor, iar cu o lingură pune din amestecul de brânză în mijloc, acoperă cu o fâşie de peşte şi ornează cu coajă de lămâie şi mărar.
Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte
Pofta buna!